Werkwijze

 

Stap 1. Melding

Heeft u een vraag of wilt u een probleem melden kunt u het formulier gebruiken. Hier legt u in het kort uw situatie voor aan Buurtbemiddeling. Indien u niet over een computer beschikt kunt u ook telefonisch contact opnemen (zie contactgegevens).

Stap 2. Contact coördinator Buurtbemiddeling

De coördinator neemt na uw melding met u contact op en bespreekt samen met u of uw situatie in aanmerking komt voor vrijwillige Buurtbemiddeling.

Stap 3. Inzet twee vrijwillige buurtbemiddelaars

De coördinator vraagt  twee vrijwillige buurtbemiddelaars om contact met u op te nemen. Zij komen dan bij u langs om uw verhaal te horen. Direct daarna nemen zij contact op met de buren om hun kant van het verhaal te horen.  De bemiddelaars geven geen oordeel en zijn neutraal.

Stap 4. Het bemiddelingsgesprek 

Als u en uw buren bereid zijn samen in gesprek te gaan maken de buurtbemiddelaars een afspraak met u beiden voor een bemiddelingsgesprek. Dit gesprek is op ‘neutraal terrein’ bijvoorbeeld het buurthuis bij u in de buurt. De buurtbemiddelaars zijn ter ondersteuning bij dit gesprek.

Stap 5. Intentieverklaring

Bemiddelaars zetten samen met u en uw buren  de gemaakte afspraken op papier . Deze afspraak wordt door u beiden ondertekend.

Stap 6. Nazorg

Na een aantal weken wordt er nogmaals met u beiden contact  opgenomen door de bemiddelaars of de coördinator om te bespreken hoe het sinds de bemiddeling gaat. 

Mocht blijken dat  vrijwillige Buurtbemiddeling niet mogelijk is zullen de Buurtbemiddelaars of de coördinator u zo goed mogelijk adviseren en eventueel verwijzen

Wanneer geen Buurtbemiddeling?

Bij conflicten waarbij sprake is van verslavingen en/of psychiatrische problematiek, mishandeling, lopende juridische procedures, conflicten binnen de familie, onenigheid met instanties, buitensporige agressie, crisissituaties en burenruzies waarbij strafbare feiten zijn gepleegd is vrijwillige Buurtbemiddeling niet mogelijk.


Buurtbemiddeling helpt!

Buurtbemiddeling is een landelijk bewezen methode voor verbetering van woon- en leefgenot.  Buurtbemiddeling Langedijk is gecertificeerd door het landelijke CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).De vrijwillige buurtbemiddelaars hebben de door het CCV  erkende training Buurtbemiddeling gevolgd en hun certificaat Buurtbemiddelaar behaald.

De praktijk heeft aangetoond dat vrijwillige Buurtbemiddelaars door hun  onafhankelijke en onpartijdige inzet buren weer nader tot elkaar kan brengen.  Buurtbemiddeling Langedijk wordt u kosteloos aangeboden door de gemeente Langedijk en uitgevoerd door Wonen Plus Welzijn.  Buurtbemiddeling Langedijk werkt volgens de Algemene verordening gegevens bescherming (AVG) .

Heeft u vragen?


info@buurtbemiddeling-langedijk.nl

Of leg uw vraag over Buurtbemiddeling
voor via het servicepunt van
Wonen Plus Welzijn 0226-318050

 

Buurtbemiddeling Langedijk


Home

Werkwijze

Word buurtbemiddelaar

Stel uw vraag

Nieuws

Copyright 2021 - Buurtbemiddeling Langedijk
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - Responsive of Adaptive? | Codesign - Logo en huistijl